Now loading.
Vă rugăm aşteptaţi.

Menu

Adolescenţii şi consumul de substanţe nocive

Prima paginăProiecteProgramul “Părinţi pentru părinţi”Adolescenţii şi consumul de substanţe nocive
Prima paginăProiecteProgramul “Părinţi pentru părinţi”Adolescenţii şi consumul de substanţe nocive

Adolescenţii şi consumul de substanţe nocive

publicat în Părinți pentru Părinți

Adolescența este o perioadă de criză, o punte între copilărie şi maturitate, în care apar dileme identitare, reexaminări ale rolurilor, testarea limitelor prin asumarea unor comportamente noi, riscante, precum consumul de substanţe (tutun, alcool, droguri etc.).

În data de 27 martie 2018, în cadrul Colegiului Național ”Costache Negruzzi” Iaşi, părinţii elevilor din ciclul liceal au participat la atelierul de lucru „Adolescenţii şi consumul de substanţe nocive”, organizat de către consilierii școlari, prof. dr. Irina Dumitru şi prof. dr. Elena Adumitroaie, în colaborare cu dna psiholog Mihaela Ciobanu, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.

Părinţii participanți la activitate au reflectat asupra experiențelor de viață ale unor adolescenţi care au ales calea consumului de substanțe, identificând factorii care-i vulnerabilizează pe adolescenţi şi îi predispun spre comportamente riscante, care sunt semnele asociate consumului de droguri, consecințele consumului, dar, mai ales, ce reacţii şi comportamente pot adopta părinţii pentru a preveni situațiile dificile şi a rămâne alături de adolescenţi, susţinându-i.

Nu în ultimul rând, părinţii au conştientizat că pot colabora în mod eficient atât cu instituţia şcolară, cât şi cu instituţiile publice specializate în domeniu (CPECA Iaşi, CJRAE Iaşi etc), oferind adolescenţilor tot sprijinul de care au nevoie pentru a face faţă în mod constructiv provocărilor vârstei.

[robo-gallery id="11132"]
17 04, 2018