Now loading.
Vă rugăm aşteptaţi.

Menu

Proiectul Erasmus + „Let`s think about our future working life”

Prima paginăProiecteProiecte internaționaleErasmusProiectul Erasmus + „Let`s think about our future working life”
Prima paginăProiecteProiecte internaționaleErasmusProiectul Erasmus + „Let`s think about our future working life”

Proiectul Erasmus + „Let`s think about our future working life”

publicat în Erasmus

Colegiul Național „Costache Negruzzi” implementează în perioada 1 septembrie 2018 - 31 august 2020 proiectul Erasmus + „Let`s think about our future working life”nr. de referință 2018-1-ES01-KA229-050307_4,  în parteneriat cu alte trei instituții școlare din Spania (Colegio Divina Pastora), Estonia (Uulu Pohikool), Letonia (Staiceles vidusskola), având drept grup țintă elevi din ciclul liceal și un buget aprobat în valoare de 21468 euro.

Proiectul dezvoltă o problematică de actualitate legată de alegerea unei viitoare profesii, având în vedere raportarea tinerilor la situația economică prezentă, la dinamica pieței muncii, în încercarea de a găsi soluții inovatoare prin care elevii să reacționeze față de contextul actual. Se urmărește astfel corelarea așteptărilor viitorilor angajatori cu formarea de către școală a unor competențe sociale de bază precum: punctualitate, responsabilitate, onestitate, inițiativă, atribute prin care elevii să învețe să își asume drumul propriei formări.

Prin activitățile derulate (simularea unui interviu de angajare, întâlniri cu anteprenori locali, workshop-uri în domeniul IT, expoziții, dezbateri, activități de tip job shadowing, competiții legate de alegerea logo-ului, dezvoltarea unei idei de afaceri) se vor atinge și aspecte legate de abandonul școlar, șomaj, menite să accentueze necesitatea înțelegerii de către elevi a conceptului învățării pe tot parcursul vieții pentru ca în final să reușească să facă față provocărilor de pe piața muncii atât la nivelul comunităților locale, cât și la cel european.

Rezultatele așteptate valorifică abilitățile IT, de comunicare, de lucru într-o echipă dinamică, competențele lingvistice atât ale elevilor, cât și ale profesorilor în vederea realizării unui site, a unui e-book, a unor prezentări video sau a unui ziar care să reflecte activitățile proiectului.

Calendarul activităților transnaționale: Estonia (aprilie 2019), Letonia (septembrie 2019) și Spania (mai 2020), România - martie 2020.

Prin complexitatea activităților propuse, proiectul Erasmus + „Let`s think about our future working life”  implementat de instituția noastră creează contexte de învățare dinamice care presupun redefinirea rolului școlii și al profesorului în devenirea profesională a elevilor.

Adresa proiectului :

https://sites.google.com/view/ourfutureworkinglife

 

18 11, 2019