Predau educație media! – Laboratorul de educație și cultură media

În perioada 27-30 octombrie, elevii de liceu ai Colegiului Național „Costache Negruzzi” au fost puși față în față cu lumea mass-mediei. Au analizat contexte, site-uri, articole și au scris știri, totul derulându-se în cadrul programului ”Predau educație media! – Laboratorul de educație și cultură media” care introduce elemente de educație media în programele educaționale de liceu, creând un set de instrumente și materiale, astfel încât tinerii să înțeleagă și să respecte rolul media într-o societate democratică, să distingă informația de propagandă și să folosească responsabil rețelele sociale. Programul este susținut și implementat la nivelul Colegiului Negruzzi de prof. dr. Elvira Rotundu, prof. dr. Cristina Mocanu, prof. Sabina Manea şi prof. dr. Anca Voicu-Ghenghea.

"Predau educație media!" este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent (cji.ro), în parteneriat cu Romanian-American Foundation și cu sprijinul Ambasadei SUA la București. Centrul pentru Jurnalism Independent dezvoltă proiecte în zona mass media de peste 23 de ani.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cursuri-de-educatie-media-in-premiera-la-iasi-saptamana-mondiala-a-educatiei-media-i-a-transformat-pe-elevi-in-cititori-avizati--173694.html

http://radioiasi.ro/stiri/interviu-laborator-de-educatie-si-cultura-media-pentru-elevii-de-la-negruzzi/

  • Copyright

    Copyright © 2019 Colegiul Național "Costache Negruzzi" Iași. Toate drepturile rezervate.